VIVID – Videoclipuri Inspirante, Vizuale, Inovatoare, Dinamice

Dragi elevi,

Sunt foarte încântat să vă anunț că urmează să aveți ocazia de a vă dezvolta abilitățile de comunicare și creativitate prin intermediul unui concurs de videoclipuri. Pentru a vă ajuta să începeți, vă voi oferi câteva idei de subiecte pentru videoclipuri, dar trebuie să știți că nu sunteți limitați la acestea. Dacă aveți idei proprii, sunteți încurajați să le folosiți, atât timp cât respectați regulile concursului.

 1. Un tur al comunei – elevii pot realiza un videoclip în care prezintă principalele atracții turistice ale comunei lor și pot oferi informații utile pentru turiști.
 2. Schimbările climatice – elevii pot realiza un videoclip despre efectele schimbărilor climatice și pot propune soluții pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.
 3. Viața sănătoasă – elevii pot realiza un videoclip despre modul în care un stil de viață sănătos poate avea un impact pozitiv asupra sănătății lor fizice și mentale.
 4. Importanța voluntariatului – elevii pot realiza un videoclip despre beneficiile și impactul pozitiv pe care îl poate avea voluntariatul în comunitatea lor.
 5. Muzica – elevii pot realiza un videoclip despre muzica preferată, artiștii preferați și despre ce reprezintă muzica pentru ei.
 6. Diverse hobby-uri – elevii pot realiza un videoclip despre hobby-urile lor preferate, cum le-au descoperit și de ce le place să le practice.
 7. Antreprenoriat – elevii pot realiza un videoclip despre antreprenoriat și despre modul în care ar putea să-și dezvolte propriile afaceri în viitor.
 8. Tehnologie și inovație – elevii pot realiza un videoclip despre tehnologie și inovație, prezentând ultimele inovații și tendințe în domeniu.
 9. Auto-dezvoltare – elevii pot realiza un videoclip despre auto-dezvoltare, prezentând diferite tehnici și strategii pentru a-și îmbunătăți abilitățile și performanțele.
 10. Educație financiară – elevii pot realiza un videoclip despre educația financiară, oferind sfaturi și trucuri pentru a economisi bani și a gestiona finanțele personale.
 11. Sport și exerciții fizice – elevii pot realiza un videoclip despre sport și exerciții fizice, prezentând diverse tipuri de activități fizice și beneficiile lor pentru sănătate.
 12. Crearea unui joc educativ – elevii pot crea un joc educativ care să ajute la învățarea unei anumite materii sau concepte.
 13. Programare și codificare – elevii pot face un videoclip despre programare și codificare, oferind informații și exemple despre limbaje de programare, proiecte de programare sau instrumente utile.
 14. Inteligența artificială – elevii pot face un videoclip despre inteligența artificială și cum funcționează aceasta, oferind exemple concrete de aplicații AI și avantajele lor.
 15. Realitatea virtuală și augmentată – elevii pot face un videoclip despre realitatea virtuală și augmentată, prezentând diferite exemple și moduri în care acestea pot fi folosite în educație.
 16. Cibersecuritate – elevii pot face un videoclip despre cibersecuritate, prezentând principalele amenințări și metode de protejare a datelor și informațiilor personale.
 17. Design grafic și web – elevii pot face un videoclip despre design grafic și web, oferind exemple de instrumente și tehnici utilizate în acest domeniu.
 18. Învățarea online – elevii pot face un videoclip despre platformele și instrumentele utilizate pentru învățarea online, precum și beneficiile și avantajele acestei modalități de învățare.
 19. Bucatarie – Un tutorial video despre cum să gătești o rețetă preferată.
 20. Un videoclip despre un subiect istoric sau geografic, prezentând informații importante și evenimente cheie.
 21. Un videoclip despre cum să-ți faci propriul produs cosmetic sau de îngrijire personală, precum un balsam de buze sau un scrub. Cum să-ți faci propriul săpun.
 22. Tehnic – Cum să-ți repari bicicleta sau să-ți faci propria mașină de jucărie.

Subiectele propuse sunt doar câteva sugestii și sunt menite să vă inspire în producerea videoclipurilor. Mă aștept ca videoclipurile să fie originale, creative și să prezinte subiecte relevante pentru viața de zi cu zi și/sau din domeniul educațional.

Îmi doresc ca acest concurs să vă ofere oportunitatea de a vă exprima și de a vă dezvolta abilitățile într-un mod creativ și inovativ. Vă încurajez să explorați și să experimentați cu diferite formate de videoclipuri și să vă exprimați într-un mod unic și personal.

Sper că sunteți entuziasmați și că vă veți bucura de această oportunitate de a vă dezvolta abilitățile și talentele. Vă doresc mult succes în producerea videoclipurilor și aștept cu nerăbdare să le văd!

Cu drag,

Organizator Prof. Grosu Eduard Alin

Bineînțeles, pentru ca acest concurs să fie corect și echitabil, trebuie să existe anumite reguli și cerințe pe care participanții trebuie să le respecte. Reguli și cerințe importante pentru concursul de videoclipuri:

 1. Subiectele videoclipurilor trebuie să fie relevante și adecvate publicului țintă (elevii din aceeași clasă sau școală).
 2. Echipele au minim 1 elev – maxim 4 elevi.
 3. Videoclipurile trebuie să fie produse de către participanți și să fie originale, fără a încălca drepturile de autor ale altor persoane sau entități.
 4. Durata videoclipurilor trebuie să fie cuprinsă între 3 și 15 minute.
 5. Videoclipurile trebuie să fie încărcate pe platforma YouTube și să respecte toate cerințele de încărcare ale acesteia.
 6. Fiecare echipă trebuie să aibă un cont google pentru postarea videoclipului pe youtube. Videoclipul se poate încărca pe youtube sub forma Public (oricine poate vedea videoclipul) sau Nelistat (doar cei cu linkul pot vedea videoclipul).
 7. Participanții trebuie să includă o descriere scurtă a videoclipului împreună cu clasa/școala lor în secțiunea de descriere a videoclipului.
 8. Participanții trebuie să fie elevi ai aceleiași școli și să îndeplinească cerințele de eligibilitate (elevi din clasele 5-8).
 9. Orice limbaj sau comportament neadecvat, ofensator este strict interzis în videoclipuri și duce la descalificarea participanților.
 10. Videoclipurile trebuie să fie încărcate până la data limită specificată și să respecte toate cerințele și termenii concursului, până pe 24.04.2023 fiecare echipă trebuie să trimită organizatorului link-ul cu videoclipul de pe youtube.
 11. Juriul va evalua videoclipurile în funcție de criteriile stabilite și decizia juriului este finală.
 12. Organizatorul își rezervă dreptul de a schimba, modifica sau anula concursul în orice moment, fără notificare prealabilă.

TERMEN FINAL : 30.04.2023

Premii: Diploma, Medalie, Nota 10, Surpiza dulce, Jocuri și multe altele.

Revino la pagina principală

Categories:

Tags:

Comments are closed