Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS)

START IMPLEMENTARE!

PREVENȚIE, INTERVENȚIE, DIGITALIZARE


Școala Gimnazială Nr.1 Peștera a primit finanțare în cadrul Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS). Proiectul va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Componenta15 Educație, runda 1 2022.

Motto: „Școala este fabrica umanității.” – Comenius

Ce ne propunem prin participarea la acest proiect?

Să reducem și să prevenim abandonul școlar, prin activități care să îi țină pe elevii noștri la școală, locul în care pot crește frumos și se pot pregăti pentru viitor.

Ce activități sunt incluse în proiect?

Activitățile incluse în proiect sunt de prevenție, de intervenție și de digitalizare a procesului educațional, astfel încât elevii să beneficieze de un climat pozitiv și incluziv, în care să își dezvolte abilitățile socio-emoționale, de comunicare, de colaborare, să fie motivați să finalizeze învățământul obligatoriu.

Activitățile de educație parentală au menirea de a consolida relația școală-familie și de a asigura elevilor sprijinul de care au nevoie pentru o dezvoltare armonioasă.

Activitățile remediale și de pregătire pentru E.N. acordă sprijin elevilor cu dificultăți de învățare și îi antrenează pe cei care vor participa la aceste evaluări, facilitând învățarea, pentru obținerea unor rezultate mai bune.

Activitățile de formare și îndrumare pentru cadrele didactice sunt menite să îmbunătățească practicile de predare și să ofere orientare pentru realizarea activităților din cadrul proiectului.

           Rămâi în bancă!

         Omul ce vei deveni prin școală o să-ți placă!